Zimska škola fizike za učenike osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona

plakat_1

DRUŠTVO FIZIČARA U TUZLANSKOM KANTONU

Prirodno-matematički fakultet Tuzla,

Pedagoški zavod TK,

Međunarodna osnovna školoma Tuzla I

JU OŠ “Sjenjak” iz Tuzle

 

-OSNOVNIM ŠKOLAMA TK

-SREDNJIM ŠKOLAMA TK

 

PREDMET: POZIV ZA UČEŠĆE  U “ZIMSKOJ ŠKOLI FIZIKE ZA UČENIKE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA TK”

Poštovani/e,

Društvo fizičara u Tuzlanskom kantonu, u saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom Tuzla, Pedagoškim zavodom TK, Međunarodnom osnovnom školom Tuzla I JU OŠ “Sjenjak” iz Tuzle planira realizirati :

“ZIMSKU ŠKOLU FIZIKE  ZA UČENIKE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA TK”  koja će se održati 22. ,23.i 24.februara 2018.godine u Tuzli.

Cilj škole je popularizacija fizike kao veoma važne prirodne nauke, proširivanje spoznaja o prirodnim  pojavama, razvijanje kreativnosti  kod  mladih, podsticanje učenika na interaktivno učešće u projektima i eksperimentima, uviđanje značaja fizike i njene primjene u svakodnevnom životu, razmjena iskustava i sticanje novih prijateljstava…

Plan realizacije:

22.februar- Međunarodna osnovna škola, Tuzla

– od 9;30-10;00 sati- prijavljivanje

– od 10;00-10,15 sati -otvaranje

– od 10;15-15;30 sati –predavanja, prezentacije,radionice, projekti…

– od 15;30-16;30 – Obilježavanje Dana fizičara-svečana dodjela priznanja i diploma

23.februar-JU Osnovna škola “Sjenjak” , Tuzla

– od 9;30-10;00 sati-prijavljivanje

– od 10;00-15;00 sati –predavanja, prezentacije,radionice, projekti…

24.februar- Prirodno-matematički fakultet, Tuzla

– od 9;30-10;00 sati- prijavljivanje

– od 10;00-15;00 sati –predavanja, prezentacije,radionice, projekti…

– od 15,00-15;15 sati –zatvaranje škole

Za učešće u “ Zimskoj  školi fizike” mogu se prijaviti svi učenici osnovnih i srednjih škola sa područja TK koji su učestvovali  na kantonalnim  takmičenjima u školskoj 2016/2017. godini, kao i učenici koji pokazuju izuzetnu zainteresiranost za nastavu fizike.

Prijave učenika i njihovih nastavnika/profesora-pratilaca potrebno je izvršiti u elektronskoj formi na e-mail: drustvo.fizicaratk@gmail.com ili direktno u Pedagoškom zavodu Tuzla, kod savjetnika prof.Suljendić  Denisa, najkasnije do 20. 02. 2018. godine.

Profesori/nastavnici mogu uzeti učešče i u realizaciji škole, bilo u organizaciji ili  izvođenju nastave, a potrebno je da svoje prijedloge, predavanja ili prezentacije prijave do 16.02.2017.godine na e-mail DFTK.

Organizatori su stava da ova škola treba da bude interaktivna, sa što većim učešćem učenika  u aktivnostima , eksperimentima, radionicama i projektima  koji će biti realizirani. U  tom smislu pozivamo nastavnike i profesore da svoje teme za realizaciju, projekte, eksperimente , radionice i dr., kojim bi aplicirali za “ Zimsku školu fizike”, pripreme zajedno sa svojim učenicima,  tako da  i učenici budu prezentatori  tih aktivnosti u školi fizike.

Za sve učesnike škole bit će obezbijeđeni topli napitci, osvježenje i ishrana.

Srdačan pozdrav!

Mirsudin Pačariz, predsjednik DFTK,                                              Denis Suljendić , Savjetnik za fiziku PZ

 

Tuzla, 01.02.2018.godine