Društvo fizičara FBiH

POZIV NA ZIMSKI KAMP FIZIKE 2018

Dragi ljubitelji fizike, Društvo fizičara u Federaciji Bosne i Hercegovine u saradnji sa obrazovnim institucijama Global Education i Internacionalnim Burch Univerzitetom ima čast pozvati Vas na Zimski kamp fizike 2018, koji će biti održan od 12. do 16. januara 2018. godine u prostorijama Internacionalnog Burch Univerziteta!

Najveća novost je to da ćemo po prvi put organizovati i kamp za učenike 8ih i 9tih razreda osnovnih škola, a sve ostale informacije o Zimskom kampu možete naći na http://dfubih.com.ba Pored toga, jedan cjelokupan dan kampa biti će posvećen radu sa eksperimentima, a imati ćete priliku čuti i dva specijalna predavanja – jedno na temu “Autonomnih vozila i planiranja kretanja” ( Zlatan Ajanovic, doktorant na TU Graz), a drugo na temu “Šta poslije srednje škole?” (Selver Pepić, ETH Zurich) tj.kakve vam mogućnosti otvara poznavanje fizike, pokazano na primjeru uspješnih bivših takmičara iz fizike.

Prijava na kamp je otvorena za sve učenike bez obzira odakle dolaze, a napominjemo da je za sve učenike kojima je to potrebno obezbijeđen smještaj u internatu Sarajevo koledža. Prijavu možete izvršiti putem linka: https://goo.gl/forms/hUPDwUGdch2hDOgO2 a za sva pitanja možete nam se javiti direktno ovdje u komentarima, porukom, ili na email bih.fizika@gmail.com.

Sretno sa prijavama i vidimo se na kampu 😀

***
P.S. S obzirom da je zimski raspust već počeo, molimo nastavnike i profesore da informaciju o održavanju kampa prenesu svojim učenicima ukoliko je to moguće – hvala Vam unaprijed na pomoći!
P.P.S. Učenici koji iz opravdanih razloga nisu u mogućnosti priuštiti plaćanje kotizacije trebaju nam se obratiti na bih.fizika@gmail.com kako bi se dogovorio odgovarajući popust ili oslobađanje od plaćanja kotizacije